×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Budapesten rendezik meg a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expót és világtalálkozót

 

Budapesten tartják jövőre, november 29-től kezdődően Közép-Európa legnagyobb fenntarthatósági rendezvényét a Hungexpo területén.

Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára, a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expo és világtalálkozó megszervezésével megbízott kormánybiztos szerdán az M1-en elmondta, hogy Magyarország három rendkívüli sikeres víz-világtalálkozót szervezett már meg Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére.

Ezek az események sokszorosan megtérültek Magyarország számára, a bemutatkozó vízipari cégek rengeteg megrendelést kaptak a világ minden tájáról, a sikerekre építve döntött úgy a kormány, hogy a köztársasági elnök fővédnökségével megszervezi jövőre a Planet Budapest 2021 fenntarthatósági expót és világtalálkozót, amely megoldásokat ajánl majd a fenntarthatóság fejlődésének gondolatához – mondta.

A nagyszabású rendezvény négy eseménycsoportot tartalmaz. A szakkiállításon bemutatják, hogy a magyar és közép-európai cégek milyen technológiákat ajánlanak a fenntartható fejlődés eléréséhez, a világtalálkozó politikai döntéshozók, állam- és kormányfők, finanszírozási intézmények, a tudományos világ és az üzleti élet találkozási pontja lesz. Tartanak majd közönségnek, valamint fiataloknak szóló rendezvényeket is a fenntartható életmódról – ismertette Joó István.

A címlapfotó illusztráció.