Elhasznált olajat tankol kamionjaiba az egyik gyorsétterem

 

Ez csupán egyike az innovatív módszereknek, amelyet a gyorsétterem a fenntarthatóság jegyében alkalmaz. A cég elkötelezett a környezetkímélő megoldások mellett, amelyekkel növelheti fenntarthatóságát.

Nem sokan halhattak róla, de a Mcdonald’s az éttermekben elhasznált sütőolajat teherautóinak üzemeltetésére hasznosítja újra. Az összegyűjtött sütőolajat a kamionflotta felének hajtására elegendő biodízellé alakítja át – írja a Mirror.

 

Az étterem elkötelezettségét az is jól mutatja, hogy kitűzött célja a hulladék nullára csökkentése 2020-ra. Az elmúlt négy évben 1100 újrahasznosító egységet telepítettek, szelektíven gyűjtik a keletkező hulladék 85 százalékát a brit éttermekben. Ezenkívül 1300 vendéglátó egységéből kívánja száműzni a műanyag szívószálakat az idei év végére.

Az is fontos tény, hogy a gyorsétterem dolgozói az utcákról is összeszedik a szemetet, és nem csak az éttermek környékéről. Megközelít őleg 5 ezer kilométer utat járnak be hetente, amely összesen több mint 240 ezer kilométer évente. Más kampányokhoz is csatlakoznak a dolgozók, így például a Keep up the clean up, vagyis a Tartsuk fent a takarítást kezdeményezéshez is.