×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Egymillió embert küldhet a Marsra Elon Musk

 

Elon Musk szerint a SpaceX jóval 2030 előtt fogja felküldeni rakétáit a Marsra.

 

A SpaceX alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk kedden Twitteren közölt posztjában azt írta, hogy a vállalat jóval 2030 előtt felküldi Starship rakétáit a Marsra, valamint sürgette európai vetélytársait, hogy nagyobb célokat tűzzenek ki a rakétafejlesztés terén, hogy lépést tarthassanak vele az űrversenyben.

Musk összesen 1000 Starship rakéta megépítését tervezi, és naponta hármat indít el, hogy egymillió embert küldjön a Marsra.

A 387 láb hosszú Starship rakétát úgy tervezték, hogy teljes mértékben újra felhasználható legyen. A legújabb három prototípus mind felrobbant a tesztelés során, de a társaság a héten tervezi a Starship 11-es sorozatszámának, vagyis az SN11-nek a bevezetését.

Musk különféle időpontokat adott meg annak kapcsán, hogy mikor fogják rakétái elérni a tervezett célt, és

szakértők is azt mondták, hogy a Space X tulajdonosa kicsit elnagyolt számításokat végzett.

Az amerikai üzletember tavaly év végén azt nyilatkozta, hogy az űrvállalatnak komoly esélye van arra, hogy 2024-ben rakétát indítson a vörös bolygóra, amelyet 2026-ban egy legénységgel rendelkező misszió követne.

A szakértők továbbá az Insidernek elmondták, a Space X-nek már csak három kilövési esélye maradt, hogy embereket vigyen a bolygóra 2026-ig. Elmondásuk alapján, ha minden tökéletesen sikerül, Musk elérheti a célját.