×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újra megtörténik a karácsonyi csoda

 

Nyolcszáz év után először újra láthatjuk a betlehemi csillagot karácsonykor.

Nyolcszáz év után először újra láthatjuk a betlehemi csillagot karácsonykor – hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Jövő hétfőn  rácsodálkozhatunk egy ritka jeleségre, késő délután, öt óra tájt. A Jupiter és a Szaturnusz rég nem látott egymáshoz közel állását tekinthetjük meg, 6–10 percre. Legközelebb hasonló jelenség 2080-ban lesz látható. Aki gyönyörködni szeretne benne, annak érdemes elcsípnie, mert hatvan évet várhat rá, ha elmulasztja – mondta Kiss László csillagász.

Amennyiben tiszta, derült az ég, délnyugati irányban tekinthetjük meg naplemente után. Maga a jelenség hatalmas fénnyel jár, és szabad szemmel is jól látható.

 


A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.
A címlapfotón a betlehemi Születés templomának altemplomában, a Jézus Krisztus szülőhelyét jelző tizennégy ágú ezüstcsillag előtt imádkoznak apácák 2020. december 8-án. A bazilika altemploma azon a helyen, abban a barlangban épült, ahol a keresztények hite szerint Jézus megszületett. A koronavírus-járvány miatt a templom csak néhány órára van nyitva naponta. (Fotó: MTI/EPA)