×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A SpaceX szállíthat eszközöket a NASA holdállomására

 

A NASA az Egyesült Államok első kereskedelmi szolgáltatóját, a SpaceX-et választotta ki arra a feladatra, hogy rakományt, kísérletekhez szükséges eszközöket és egyéb anyagokat szállítson az ügynökség Gateway nevű holdállomásáraírja blogján a NASA.

Ez a választás jelentős előrelépést jelent a NASA Artemis programjában, amelynek célja, hogy 2024-ig eljuttassa az első nőt és férfit a Holdra, és fenntartható emberi jelenlétet építsen fel az égitesten. A Holdon a NASA és partnerei megszerzik a szükséges tapasztalatokat egy történelmi emberi Mars-misszióhoz.

„Ez a szerződés fontos pontja annak a tervünknek, hogy fenntartható módon visszatérhessünk a Holdra” – fogalmazott Jim Bridenstine, a NASA adminisztrátora.

„A NASA-val fenntartott partnerségünk révén a SpaceX 2012 óta szállít tudományos kutatási eszközöket és kritikus anyagokat a Nemzetközi Űrállomás számára, és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy folytathatjuk a munkát a Föld körüli pályán túl, és Artemis-rakományt szállíthatunk a Gateway-hez” – jelentette ki Gwynne Shotwell, az SpaceX elnöke és működési vezérigazgató-helyettese.

Dan Hartman, a Gateway programmenedzsere szerint jelentős előrehaladás történt a Gateway koncepciójától a megvalósítás felé.