×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Ön szerint Karikó Katalin megérdemelte volna az orvosi Nobel-díjat?

 

Karikó Katalin kutatóbiológus úttörő szerepet játszott a Covid–19 elleni mRNS-alapú vakcina kifejlesztésében, de ez mégis kevésnek bizonyult a Nobel-díjhoz. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy olvasóink szerint a tudományos elismerést Karikó Katalinnak kellett volna-e odaítélni a koronavírus elleni küzdelemben vállalt szerepéért?


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal azt kérdezzük olvasóinktól, hogy szerintük Karikó Katalin megérdemelte volna-e az orvosi Nobel-díjat? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


A hőmérséklet és az érintés érzékeléséért felelős receptorok felfedezéséért két tudós, az amerikai David Julius és az Egyesült Államokban élő, libanoni születésű Ardem Patapoutian kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat – jelentették be hétfőn a stockholmi Karolinska Intézetben.

Az esélyesek közé sorolták Karikó Katalin biokémikust, kutatóbiológust, a koronavírus elleni mRNS-alapú vakcina egyik fejlesztőjét is. Sajnos azonban nem ő kapta az elismerést. Ön mit szól ehhez?