×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A magyar onkológiai intézet a világon bárhol megállná a helyét

 

Az Országos Onkológiai Intézetet a világ bármely pontján megállná a helyét, kiemelkedően be tud illeszkedni a világ tudományos életébe – hangoztatta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten, az intézet új mellkassebészeti műtőblokkjának átadóünnepségén.

Kásler Miklós hangsúlyozta: a jelenlegi, nemzeti kormány messzemenőleg támogatta az onkológiai intézet fejlesztését, a mostani hárommilliárd forintos beruházással pedig olyan viszonyok alakultak ki az intézetben, „amihez az egész világon nem sok hasonló van”.

Rényi-Vámos Ferenc klinikaigazgató arról beszélt, hogy 2015-ben történt az első tüdőátültetés, amihez kapcsolódóan jelent meg Magyarországon nagy számban a műtüdőkezelés. Hozzátette: a legsúlyosabb koronavírusos betegeknek ilyen műtüdős kezelésre volt szükségük, sok magyar ember életét lehetett ezzel megmenteni.

Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója mérföldkőnek nevezte a fejlesztést az intézet szempontjából, ami lehetőséget ad arra, hogy a magyar tüdőtranszplantációs program kiszélesedjen.

A címlapfotó illusztráció.