Új honlapon ismertetik meg a klinikai kutatásokat a betegekkel

 

Ismeretterjesztő céllal új honlap indult az egészségügyben – közölte az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete szerdán.

Kampányt indítottak a Magyarországi Klinikai Vizsgálatszervezők Társaságával, amellyel a klinikai vizsgálatokban résztvevők és az érdeklődők tájékoztatását segítik.

Az együttműködés első lépéseként hozták létre az új honlapot, amely segít megválaszolni a felmerülő kérdéseket és eloszlatni az esetleges tévhiteket. Így az érintettek megalapozottabb döntést hozhatnak a részvételükről – tették hozzá.

Az info.klivi.hu a közeljövőben egy kereshető adatbázissal is bővül, így támogatva, hogy a betegek és hozzátartozóik minél szélesebb körben és valós időben ismerhessék meg a Magyarországon futó klinikai vizsgálatokat.

Kiemelték, hogy ilyen kutatásokban évente 15-20 ezer magyar beteg vesz részt, ami a legmodernebb kezeléseket és a gyógyulást vagy egy jobb minőségű élet reményét teszi elérhetővé nekik.

A tapasztalatok szerint azonban sok a tévhit a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban, és sokszor az érdeklődők sem jutnak megfelelő információhoz.

A tájékoztató kampány és a honlap célja, hogy segítsen megérteni a klinikai kutatások felépítését, működését, a bonyolult gyógyszerfejlesztési folyamatban betöltött szerepét, valamint elmagyarázza az érintetteknek, hogy miként vehetnek részt a vizsgálatokban.

A címlapfotó illusztráció.