×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hétfőig lehet jelentkezni az Ifjú tudósok második évadába

 

Több, mint négyezren jelentkeztek az Ifjú tudósok című tudományos vetélkedőre, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal hirdetett meg történelem, biológia és kémia területen. A tudományos megmérettetést az M5 kulturális csatornán követhették a nézők. A történelem területen győztes Sikos Ágoston szerint hiánypótló verseny folytatódik, hiszen még október 4-ig lehet jelentkezni a második évadba.

 

„Sok versenyen voltam már, ahol általában egy teszt megírásával bizonyítjuk tudásunkat, az Ifjú tudósok estében viszont a teszt a bejutáshoz kellett, az igazi megmérettetésben már témákat kellett kifejtenünk a saját logikánk, struktúránk szerint. Ezt élveztem benne igazán, ezért szerintem ez egy hiánypótló verseny” – mondta Sikos Ágoston, a Városmajori Gimnázium diákja, a történelem tudományterület első helyezettje a Duna Televízió Család-barát című műsorában.

„Kiemelt célunk volt, hogy egy olyan tudományos vetélkedőt hívjunk életre, ahol a fiatalok megmutathatják tudásukat, ugyanakkor szerettük volna a tudományokat kicsit közelebb vinni, fogyaszthatóbbá is tenni számukra” – mondta Merklné Kálvin Mária, a Pedagógiai-szakmai Szolgáltatások Koordinációs Főosztályának vezetője az Ifjú tudósokról, amelynek első évadába több, mint négyezren neveztek.

Akik kedvet kaptak ahhoz, hogy tudásukat bizonyítsák, még október 4-ig jelentkeznek, az Ifjú tudósok ugyanis folytatódik. A második évadban magyar irodalom, fizika és informatika területen várják a nevezéseket.

További részletek az Ifjú tudósok - Tudományos középiskolai vetélkedő honlapján, illetve a Család-barát beszélgetésében kaphatók, amely IDE kattintva újranézhető.

A Duna Televízión látható Család-barát magazin hétköznaponként 10.25-től várja a nézőket a képernyők elé, szombatonként 10.35-től pedig a hétköznapi adások legemlékezetesebb pillanataiból láthatnak válogatást az érdeklődők.