×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Felgyújtja, bárddal csapkodja klienseit – és fizetnek érte!

 

Szó szerint hajmeresztő, mikkel egészítette ki Ali Abbász, pakisztáni fodrász szakmájának kellékeit: húsvágó bárddal, késsel, vágódeszkával és gázfáklyával. Az ollók, borotvák és hajszárítók mellett pedig – legalábbis az ő üzletében – a hajvágás elengedhetetlen kelléke a vágódeszka és a kalapács is.

Abbász Lahorban, Pakisztán fővárosában immár öt éve forradalmasította a hajvágásról kialakult elképzeléseket – s annak ellenére, hogy az ország vallási konzervativizmusáról híres, a fodrász újításait nagy siker fogadta.

A hajvágást például nem ollóval végzi, hanem egy bárd és egy vágódeszka segítségével. A túl gubancos hajnak egy törött üvegdarabbal lát neki, a gázfáklyával pedig egy-egy pillanatra lángra lobbantja kliensei haját – hogy a haj anyaga nagyobb térfogatú legyen.

Legjobban szeretem a vágódeszkát

Egy vendége a különös fodrászatról beszámoló AFP francia hírügynökségnek azt nyilatkozta, miközben éppen bárd suhogott a feje felett: szereti, ha vágódeszkával nyírják a haját, mert úgy gyorsabban nő.

Abbász először parókákkal kísérletezett, majd megfűzte egy vendégét, hogy álljon kötélnek, próbálja ki ezt a fajta hajvágást, s annak tetszett a reformfodrászat. A fodrász, aki egy szegényes kis faluból származik, komoly ismertségre tett szert: tévéműsorokba hívják meg, divatfotózáson is részt vett.

A ló még sem szaladt el vele: vendégeitől mindössze 2000 rúpiát kér, ami 11 eurónak felel meg, Ennyiért a bolondnak is megéri, hogy felgyújtsák a haját.

(A címlapfotó illusztráció)