Golyóálló az új elektromos Tesla pickup

 

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk csütörtökön mutatta be Kaliforniában a cég első elektromos pickupját, a Tesla Cybertruckot. Az autó a tervek szerint három változatban kerül majd piacra, a legkedvezőbb árú modell 12 millió forint körül lesz, amellyel 400 kilométeres táv tehető meg.

Elon Musk a bemutatón izgalmas kihívások elé állította a szögletes monstrumot, hogy strapabíróságát bizonyítsa – olvasható a The Verge hírei közt.


Tesla Cybertruck

Tervezője, Franz von Holzhausen egy óriási kalapáccsal ütött rá többször az autó ajtajára, amely remekül bírta a megpróbáltatást, ezzel is bizonyítva, hogy kisebb kézifegyverekkel szemben a modell golyóálló. A Cybertruck a vontatóversenyen is kitűnően megállta a helyét.

Az üveghez vágott fémgolyóval azonban már kevésbé tudott megbirkózni, az ablak berepedt.

Az egymotoros változattal 400 kilométert lehet megtenni, és 3,4 tonnányi terhet vontatni, míg a kétmotoros verzió 480 kilométeres hatótávú és 4,5 tonnás vontatásra képes.

A legborsosabb árú, húszmillió forintos változatot három motorral szerelték fel, mely 800 kilométeres távot tesz meg egy töltéssel, és 6,3 tonnát tud elhúzni.

A Cybertruck meghökkentő formatervezésével, hatszemélyes kialakításával és számos extrájával várhatóan az Egyesült Államok közkedvelt terepjárójává lép majd elő.

A Tesla új modellje 2021 végén kerül forgalomba, de az előrendeléseket már most fogadja a gyártó a weboldalán.