A legkelendőbb fülhallgató a világon

 

A napokban mutatták be az Apple hőn áhított AirPods Pro fülhallgatóit, melyek zajcsökkentéssel és magával ragadó hangfunkcióval érkeznek három különböző méretben, bár az áruk is magasabb lesz, mint elődjeiknek.

(Fotó: Apple)

Az AirPods Pro esetében három különböző méret választható annak érdekében, hogy a kiegészítő még személyre szabottabban illeszkedjen, a fülhallgató rugalmas szilikon végződése pedig bármilyen hallójárathoz alkalmazkodik – írja a Daily Mail.

Az kiegészítő készülék 60 dollárral (18 ezer forint) drágább befektetés, mint elődje, és az Apple weboldalán 99 ezer forintért már megrendelhető. Az üzletekbe október 30-án érkezik meg.

A hallókészülékekhez hasonlóan működik

Az első részletek az Apple AirPods Pro fülhallgatóival kapcsolatban a hónap elején jelentek meg, amikor Guilherme Rambo, a 9to5Mac újságírója az iOS 13.2 rendszerét vizsgálva próbált rejtett adatokat felkutatni.

Rambo talált egy ikont a kisegítő lehetőségek menüpontba iktatva, amely szerinte arra utalt, hogy az új AirPods hasonlóan működik, mint a hallókészülékek. Mint utólag kiderült, közel állt az igazsághoz.

Az izzadtság- és vízálló AirPods Pro vadonatúj, könnyű kialakítása mellett aktív zajcsökkentéssel és kiváló, magával ragadó hangzást biztosít. Phil Schiller, az Apple marketingért felelős alelnöke úgy nyilatkozott: Az AirPod a legkelendőbb fülhallgató a világon.

Az egygombos beállítási élmény, a hihetetlen hangzás és az ikonikus dizájn közkedvelt Apple-termékekké tette őket, az AirPods Próval pedig a varázslat folytatódik” – tette hozzá Schiller.

Két különböző mikrofon az aktív zajszűréshez

A fülhallgatófejeken két, fejlett szoftverrel működő mikrofon található. Az első elemzi a viselője körüli hangokat, így a fülhallgató képes létrehozni egy olyan egyenértékű zajcsökkentő hatást, amely kiküszöböli a háttérzajt, mielőtt eléri a felhasználó fülét.

A második, befelé néző mikrofon a fül felé észleli a fennmaradó nem kívánt zajt, amit az AirPods Pro meg tud szüntetni. Ezzel párhuzamosan a zajszűrő másodpercenként kétszázszor folyamatosan adaptálja a hangjelet.

A zajszűrés mellett van egy olyan transzparens mód is, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó zenét, podcastot vagy műsorokat hallgathasson, de még mindig érzékelje a külvilágot.

Szellőzőrendszer és akár 24 óra üzemidő

A készülékhez járó szett az elődjéhez hasonlóan saját töltőtokkal kerül piacra, de a kialakítás teljesen megváltozott. A fülhallgatófejek ezúttal három különböző méretben érkeznek, és rugalmas szilikon végződésük van. Az Apple megjegyezte, hogy ez a kialakítás kritikus tényező a magával ragadó hangzás biztosításában.

A kényelem érdekében az AirPods Pro szellőzőrendszerrel lett kiegészítve, amely kiegyenlíti a nyomást, így minimalizálja kellemetlenségeket, melyek az egyéb fülhallgatóknál tapasztalhatók.

A felhasználók körülbelül 4,5 órás folyamatos lejátszásra számíthatnak az új fülhallgatókkal, míg a vezeték nélküli töltőtokból származó kiegészítő töltés révén az AirPods Pro készülékek több mint 24 óra zenehallgatási vagy 18 óra beszélgetési üzemidőt biztosítanak.