×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Elon Musk elnézést kért a pórul járt Tesla-tulajdonosoktól

 

Több száz Tesla-tulajdonos került bajba péntek délután, amikor egy szerverhiba miatt egyikük sem tudott hozzáférni autójához.

Nem sokkal a pénteki csúcsforgalom előtt az Egyesült Államokban az elektromosjármű-gyártó ügyfelei arról számoltak be, hogy nem működik az alkalmazás, amellyel az autóikhoz csatlakoznak – számolt be róla az Independent.

A Tesla-alkalmazást a járművezetők kulcsként használják járműveik kinyitásához és indításához. Amikor a felhasználók szerverhibával szembesültek, nem tudtak csatlakozni autójukhoz, amiért sokan panaszkodtak az interneten.

Egy órányira ragadtam az otthonomtól, mert általában a telefonomat használom az autóm beindítására” – írta Twitter-bejegyzésében egy tulajdonos.

A problémával nem volt egyedül,

több mint 500-an jelezték a hibát az alkalmazásban.

Voltak, akik más módszerrel próbáltak mihamarabb célt érni. Több autós is a Tesla vezérigazgatójához, Elon Muskhoz fordult a Twitteren, hogy megkérdezze, mi lehetett a hiba forrása.

Musk a Twitteren egy válaszbejegyzésben közölte, hogy ellenőrzi a dolgot, később pedig azt írta, a kellemetlenség a Tesla részéről bekövetkezett hibának tudható be.

Elnézést kérünk, megtesszük az intézkedéseket annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer” – fogalmazott.

Elkerülhető lett volna a kényelmetlenség

A hibát jelentő Tesla-tulajok az alkalmazáson kívül más módon is hozzáférhettek volna autójukhoz – mondta Stuart Mason, a The Car Expert weboldal szerkesztője a BBC-nek.

Van egy másodlagos mechanizmus az applikáción túl az autóba való be- és kiszálláshoz, a nehézséget az jelentheti az autósok számára, ha ezt nem hordják maguknál” – fejtette ki.

Kiemelte, a technológia kényelmessé teszi az életet, de ezzel arra támaszkodunk, hogy a szerver folyamatosan működőképes.

Ez olyan, mintha a hitelkártyáim nélkül hagynám el a házat, és arra számítanék, hogy az okostelefonommal mindenhol fizethetek. Ha állandóan egy mechanizmusra hagyatkozunk, akkor kényelmetlenül érinthet egy ilyen hiba” – tette hozzá.