×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Nem fut számítógépén a Windows 11? – Ezzel nincs egyedül

 

Ha eszköze támogatja a Windows új operációs rendszerét, megfelel a rendszerkövetelményeknek, de a Windows Frissítések menüben (Windows Update) mégis a „Ez a számítógép jelenleg nem felel meg a Windows 11 összes rendszerkövetelményének” hibaüzenetet látja, nincs egyedül.

A Microsoft egy új funkciót tesztel, amely közvetlenül a Windows frissítésekben közli a Windows 11 kompatibilitási állapotát. A Windows Frissítés új üzenete közvetlenül a „Ez a számítógép nem tudja futtatni a Windows 11-et” vagy „Ez a számítógép képes futtatni a Windows 11-et” státuszt képes megadni – írja honlapján a Windows Latest.

Az üzenet kényelmesebb és egyszerűbb alternatívája a PC állapotellenőrzés-programnak (PC Health Check) és más, harmadik féltől származó eszközöknek. Akadt azonban néhány hiba. A Windows 10 Windows Frissítések menüjét jelenleg sújtó probléma a Windows 11 kompatibilitási állapotának pontos jelentésének képessége.

Amikor a kompatibilis eszközzel rendelkező felhasználók frissítéseket keresnek, a Windows 10 hibásan a következő hibaüzenetet küldi: „Ez a számítógép jelenleg nem felel meg a Windows 11 összes rendszerkövetelményének. Ismerje meg a részleteket, és nézze meg PC Health Check alkalmazásában, hogy mit kell tennie.

A problémát a felhasználók jelentették, akik arról számoltak be, hogy az újraindítás és a frissítések ellenőrzése sem segít.

A Microsoft a probléma által érintettek számára megerősítette, hogy ez egy ismert probléma,

és hogy a vállalat aktívan vizsgálja az ügyet, dolgozik annak elhárításán.

A Microsoft azt tanácsolja a felhasználóknak, hogy a visszajelzések küldésére alkalmas felületen (Feedback Hubon) küldjék el a hibajelentéseket, hogy ezzel is segítsék a vállalatot a kiváltó ok meghatározásában.

A címlapfotó illusztráció. (Forrás: Shutterstock)