×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Már a brit titkosszolgálat is elérhető az Instagramon

 

A brit titkosszolgálat, az MI5 profilt hozott létre az Instagram közösségimédia-csatornán, ahol széles körben elterjedt tévhiteket kíván eloszlatni, és soha nem látott részleteket megosztani a szervezet több mint 100 éves történetéből. Az MI5 nem az első szervezet James Bond világában, amely úgy döntött, megjelenik a közösségi médiában: a CIA-nak például több mint hárommillió követője van a Twitteren.

A BBC World beszámolója szerint a brit titkosszolgálat, az MI5 Instagram-profilján (@mi5official) élő kérdezz-feleleket tart majd a hírszerzőivel, és állásajánlatokat is bemutat.

Ken McCallum, az MI5 vezetője szerint a nyitottság a kulcs a fiatalokhoz 21. században.

A szervezet első posztjában azt írták: „A sikeres kémkedés titka? Minden lehetséges szögből meg kell vizsgálni egy ügyet. Jobb rálátást nyújt. (…) Ezzel a rálátással szembesülnek a munkatársaink, amikor belépnek az MI5 londoni központjába, a Temze-házba. Itt találhatók az Egyesült Királyság legjobban őrzött titkai. Kövess minket, ahogy megnyitjuk kapuinkat az Instagramon, kivételes rálátást nyújtva az MI5 életébe.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

MI5 (@mi5official) által megosztott bejegyzés

„A The Daily Telegraphban McCallum azt írta, hogy bár más szervezetek számára bevett gyakorlat, hogy csatlakozzanak a közösségi médiához, ez egy kicsit bonyolultabb, amikor a titoktartás világáról van szó” – osztotta meg a BBC. A vezető az MI5 profiljának követésérr buzdított, hozzátéve: „a saját viccedet is elküldheted arról, hogy visszakövetünk-e téged.

A titkosszolgálat azt tervezi, hogy népszerű tévhiteket, mítoszokat oszlat majd el, valamint még soha nem látott részleteket oszt meg 112 éves archívumából.

Nem az MI5 az első titkosszolgálat, amelyik csatlakozik a közösségi médiához, ugyanis a CIA-nak 3,2 millió követője van a Twitteren, ahol érdekességeket oszt meg.

„A kód egy olyan kommunikációs rendszer, ahol a szimbólumok szavakat jelentenek. A kódokat használhatják rövidítés vagy biztonság céljából is. Itt a kód egy női tükörbe van rejtve. Ha a tükör a megfelelő szögben van, látszik rajta a kód.”

„Miután Doktor Zsivagó könyvének kiadását a Szovjetunió megtagadta, a CIA közbelépett és titokban kiadta a regényt. A borító és a kötés orosz, de a könyv végén az olvasható, hogy Franciaországban nyomtatták.”

„Ezeket a CIA által készített röpcédulákat a perzsa öbölháború idején (1990-1991) használták. Bizonyos helyeken másolatokat dobtak le a levegőből egy szövetséges bombázás előtt. A röpcédulák időt adtak a civileknek az evakuálásra, és bátorították a katonai erőket arra, hogy megadják magukat.”

A címlapfotó illusztráció.