×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megoszlik a techóriások véleménye a home office-ról

 

Több cég is arra készül, hogy újranyissa az irodáit, a Facebook viszont a koronavírus-járvány után is lehetővé tenné az otthoni munkavégzést dolgozói számára. Korábban a Twitter részéről is hasonló kijelentés hangzott el.

Az erre alkalmas pozícióban lévő emberek jelentkezhetnek állandó távmunkára a Facebooknál, a jóváhagyás a menedzserek feladata – írta a BBC cikkében. A Facebook a koronavírus után is lehetővé tenné dolgozói számára, hogy otthonról végezzék a munkát. A cég szerint a távmunka a jövő.

Tavaly májusban Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője azt közölte, hogy öt-tíz éven belül dolgozói ötven százaléka távmunkában dolgozhat. Jack Dorsey, a Twitter tulajdonosa is hasonló kijelentést tett, miszerint dolgozói otthonról dolgozhatnak.

Azonban nincs mindenki ezen az állásponton. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella egy októberi konferencián azt mondta, hogy a magánélet és a munka közti határ hiányában néha úgy érezheti az ember, mintha a munkahelyen aludna – írta a BBC. A Google pedig azon dolgozik, hogy hogyan állítsa vissza az irodai munkavégzést.

A BBC szerint a Facebook egyik alelnöke, Brynn Harrington kitért arra, hogy egyénenként változó, mit választanának szívesebben az alkalmazottjaik, az irodai vagy az otthoni munkát, és ez sokszor függ az otthoni háttértől. Például a szülők sokszor örülnek, hogy megspórolják az utazást, míg akik kisebb lakásban élnek lakótársakkal, sokszor alig várják, hogy visszatérjenek az irodai környezetbe.

A Facebook több mint egy év után, májusban tervezi megnyitni a Szilícium-völgyben található irodáit, de nem érik majd el az ötvenszázalékos kapacitást szeptemberig.

A címlapfotó illusztráció.