×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nyugdíjba mennek a Magyar Honvédség Mi–8-as helikopterei

 

52 év folyamatos szolgálat után vonják ki a szállító harci helikoptert, a sokat látott gépek országjáró búcsúrepüléssel köszöntek el a magyar égbolttól. A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében modern helikopterek váltják a régieket – erről számolt be az MH 86. Szolnok Helikopter Bázishoz közel álló lhsn.hu oldal.

1961. július 7-én, azaz lassan 60 éve szálltak fel az első Mi–8-as helikopterek a Szovjetunióban. Az 1964-ben kezdődő tömeggyártásnak köszönhetően ebből a helikoptertípusból gyártották világszerte az egyik legtöbbet. A több mint 17 ezer példányát nagyjából 80 országban használták, 2010 után is még a világ egyik leggyakrabban alkalmazott harci helikoptere.

A típust számos éles helyzetben bevetették, például harcoltak a Mi–8-asok a szovjetek afganisztáni háborújában és az 1991-ben kezdődő délszláv háborúban is. Mutatja a típus még mindig aktív voltát, hogy 2014-ben a kelet-ukrajnai harcokban is lelőttek egy ukrán Mi–8-as helikoptert az oroszbarát csoportok.

Azonban közel sem csak katonai célokra használták ezeket a helikoptereket, részt vettek például a csernobili atomerőmű-katasztrófát követő mentési munkálatokban is.

Az első Mi–8-ast 1969-ben rendszeresítették a Magyar Honvédség kötelékében. A típus sokoldalúságát mutatja, hogy alkalmas csapatok és utánpótlás szállítására, valamint nem irányított rakétáival saját csapatok közvetlen tűztámogatására. Bár szállító helikopterként tervezték, ha szükséges egyaránt használható harci, kutató-mentő vagy tüzérségi-tűzfelderítő helikopterként is.

mi-8-tobbcelu Egy Mi–8-as hadgyakorlaton Veszprém közelében, a gyulafirátóti lőtéren 2017-ben (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Az elmúlt évtizedek során több mint 60 Mi–8-as helikopter repült a honvédség kötelékében, tereptarka festésükön a magyar nemzeti színű felségjelzéssel. Az évek során elöregedtek, és további ipari szintű nagyjavításuk, üzemeltetésük már nem volt lehetséges. Így egy országjáró búcsúrepülés keretében a 3304-es oldalszámú helikopterrel pénteken elköszöntek a magyar légtértől, a katonai repülőterektől.

Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis állományában szolgáló géppel a személyzet a szolnoki katonai repülőtérről indulva ellátogatott az MH Pápa Bázisrepülőtérre, az egykori szentkirályszabadjai katonai repülőtérre és a kecskeméti, MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra is, ahol a légvédelmi készenléti szolgálatban lévő Jas–39 Gripen vadászrepülőgépek gyakorló elfogással köszöntek el a típustól.

A Mi–8-asok nyugdíjazásával nem marad helikopter nélkül a honvédség. Egyes régebbi típusok még szolgálatban vannak, valamint már 20 új, könnyű, többcélú Airbus H145M helikopter megérkezett. Néhány éven belül pedig 16 nagyobb méretű, többfunkciós Airbus Helicopters H225M helikoptert is hadrendbe állítanak. A Zrínyi 2026 haderőfejlesztési program keretében folyamatosan érkeznek a világszínvonalú, új harci eszközök, a fejlesztésekben ráadásul egyre nagyobb szerepet kap a hazai gyártás is.

airbus-h145m A Magyar Honvédség egyik új beszerzésű Airbus H145M helikoptere – már 2019-ben megérkeztek az első darabok (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A címlapfotó illusztráció.