×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közel hárommillió dollárt ért a Twitter alapítójának első posztja

 

Jack Dorsey, a Twitter alapítója jótékonysági célból elárverezte legelső Twitter-posztját, ami 2,9 millió dollárért kelt el. A tweetet egy malajziai üzletember vásárolta meg.

Jack Dorsey, a Twitter alapítója elárverezte legelső Twitter-poszját, ami 2006. március 21-én került fel a közösségi oldalra. A tweetet 2,9 millió dollárért vette meg egy malajziai üzletember, a Bridge Oracle technológiai cég vezérigazgatója. Dorsey a pénzt jótékonysági célra adományozta.

Ez nem csak egy tweet. Úgy gondolom, hogy évek múltán az emberek felismerik majd az igazi értékét, mint ahogy a Mona Lisa-festménnyel is törnént” – írta a malajziai vezérigazgató, Sina Estavi, miután egy Twitter-felhasználó megosztotta a hírt azzal a felirattal, hogy „2,9 millió egy tweetért”.

A Jack Dorsey által megosztott első poszt a közösségi oldalon egyébként az volt, hogy: „csak elindítom a twitterem”.

A vásárlás során Estavi egy semmi mással nem helyettesíthető tokent (NFT) kapott, ami egy egyedi digitális tanúsítvány. Ez bizonyítja, hogy kinek a birtokában van egy fotó, videó vagy más online média. Olyan, mint egy gyűjteménydarab, nem másolható, ritkaságnak számít. A BBC cikke szerint az NFT idén lett igazán népszerű, sok drága digitális műalkotást adtak és adnak el így.

A poszt az amerikai Cent nevezetű online platformon kelt el. A felület szabályai szerint a bevétel 5 százaléka a Cent-et illeti, 95 százaléka pedig az eladóé, Jack Dorsy-é. A tweetet a bitcoin utána  második legnagyobb kriptovalutával, etherrel vásátolták meg. „A Twitter alapítója azt mondta, hogy a bevételt bitcoinra váltja, és a Give Directly non-profit szervezet Africa Response Fund-jának (Afrika Segélyalap) adományozza” – írta a BBC.

A szervezet elsősorban a szegénységben élő afrikai családokat támogatja. Az említett segélyalappal kifejezetten a lezárások által érintett szegény családokon segítenek.

Dorsey a Twitteren osztotta meg, hogy tartotta magát ígéretéhez.

Címlapfotón: Jack Dorsey, a Twitter alapítója (Forrás: Twitter)