×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csepelen készülnek az új MOL Bubi kerékpárok

 

Az új budapesti közbringák könnyebbek és gyorsabbak lesznek elődeiknél. A csepeli gyárban összesen 1200 új kerékpár készül, amelyeket tavasztól használhatnak majd a közlekedők.

A MOL Bubi a fővárosi közösségi kerékpármegosztó rendszer 2014 szeptemberében kezdte meg működését. Tavaly november vége óta nem lehet használni, tavasszal azonban megújult formában újra a közlekedők rendelkezésére áll majd. Már bemutatták a rendszer új kerékpárjait is, amiket a Csepel Zrt. üzemében gyártanak.

Az új MOL Bubik tervezését már segítették az első fővárosi közbringák használata során nyert tapasztalatok, így azok sokkal felhasználóbarátabbak lehetnek elődeiknél. Az egyik legfontosabb felhasználói elvárás az volt az új biciklivel kapcsolatban, hogy könnyebben lehessen tekerni elődjénél.

3,1 kilogrammal könnyebbek, és defekttűrő, fújt gumikkal lesznek felszerelve, ami miatt sokkal könnyebben és gyorsabban lehet majd velük haladni. Az egyszerűbb használat érdekében okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a kerékpárokon.

Az új kerékpárokból összesen 1200-at szerelnek össze Csepelen.

A közbringarendszer működését rövidesen új, felhasználóbarát weboldal és applikáció is segíti majd .

A címlapfotó illusztráció.