×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Továbbra sem biztonságos a Boeing 737 Maxszal repülni?

 

A Boeing Seattle-i gyárának korábbi vezető menedzsere, Ed Pierson új problémákra hívta fel a figyelmet az elmúlt három évben többször is lezuhant Boeing 737 Maxokkal kapcsolatban.

A Boeing Seattle-i gyárának korábbi vezető menedzsere, Ed Pierson új problémákra hívta fel a figyelmet a 737 Maxokkal kapcsolatban. Friss jelentésében további vizsgálatokat sürget a gép elektronikai rendszere és a gyártás minőségi problémái miatt.

A 737 Maxok repülését megtiltották, miután két különálló tragédiában 346-an haltak meg 2018-ban és 2019-ben. Azóta azonban Észak-Amerikában és Brazíliában már újra engedélyezték a géptípus repülését, és valószínűleg Európában is megkapják a jóváhagyást ezen a héten.

Az amerikai és európai hatóságok szerint a korábbi vizsgálatok eredményesek voltak, és a 737 Max repülőgépek már biztonságosak.

Ezzel azonban Pierson nem ért egyet, szerinte a vizsgálatok számos tényezőt figyelmen kívül hagytak, amelyek szerepet játszhattak a korábbi balesetekben.

A szakember szerint a Boing Seattle-i gyárában nincs minden rendben a gyártási folyamattal, ez pedig azt is jelentheti, hogy nem csak a Maxokkal, hanem az összes többi 737-essel is problémák lehetnek.

Bár a Boeing és az amerikai hatóságok szerint ezek a vádak megalapozatlanok, több szakértő is azon a véleményen van, hogy az Ed Pierson által felvetett tényezők további vizsgálatokat igényelnek.

A címlapfotó illusztráció.