×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Itt az iPhone legnagyobb konkurense: megérkezett a Samsung Galaxy S21 széria

 

Az új Samsung Galaxy S21 széria három verzióját mutatták be (alap S21, S21+ és S21 Ultra), ezek a dél-koreai gyártó aktuális csúcskategóriás telefonjai. Közülük is kiemelkedik az S21 Ultra, az igazi csúcsmodell.

Az alapverzió mérete 6,2 hüvelyk, az S21+ 6,7-es, az S21 Ultra pedig 6,8-es. Erősebb processzorral, és akkumulátorral, akár 512 gigabájtos háttértárral is megvehetjük az új széria telefonjait. Az AMOLED kijelzők pedig elméletileg minden eddiginél szebb képet fognak mutatni.

A Samsungnál nagyon büszkék a telefonok formatervezésére is. A legfeltűnőbb a telefonon a hátoldali kamerákat rejtő bal felső sarokban lévő kamerasziget. Ezeket néhány színváltozatban arany színűre festették, ami még inkább kihangsúlyozza őket.

A hátoldali kamerák felbontása elképesztő, az alap verzióba 64 megapixeles főkamera + 12 megapixeles széleslátószögű + 12 megás ultraszéles kamera került, és ezekhez jön még hozzá a 10 megapixeles előlapi kamera.

Az Ultra igazi csúcsmodell, van miért aggódnia az iPhone gyártójának. Az S21 Ultra még az alapverziókon is túltesz, főkamerája 108 megás 10-szeres optikai zoommal. A jobb verzióban a szelfikamera 40 megapixeles – a felbontáson itt biztosan nem fog múlni a magunkról készített képek szépsége.

A következő videóban az S21 Ultra videó felvevő képességét is láthatjuk, itt már 8K felbontásról beszélnek a gyártók.

A frissen bemutatott telefonokhoz vehetünk majd új bluetooth fülhallgatót is, ez a Galaxy Buds Pro, amivel a gyártó ígérete szerint stúdió minőségben hallgathatjuk a zenét.

Sokak meglepetésére azonban töltő nélkül jön már az alapcsomag, pont mint az iPhone-nál. Itt is nyilván a környezettudatosságra hivatkozva hagyták el a gyártók a töltőt.

A boltokban január 29-étől megvásárolható Samsung S21-es szériája ugyan valamennyivel olcsóbb lesz, mint a tavalyi modellek, de a legolcsóbb változatáért így is 330 ezer forintot kell fizetni. Az S21 Ultra legjobb verziójáért pedig akár 550 ezer forintot is otthagyhatunk a boltban. Borzasztóan drága? Igen, de ez még mindig olcsónak számít, ha megnézzük a legújabb iPhone-okat.

Címlapfotó: Samsung