×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szupergazdaságos akku miatt népautó áron adhatják az új Tesla modellt

 

2020 Battery Day néven ismert bejelentést a Tesla szeptember 22-én egy szabadban megtartott esemény keretében tartotta meg. Musk egy sokkal hatékonyabb módszert ismertetett az akkumulátorok előállításában, ami a felére csökkenti akW-óránkénti költségeket írta meg a Caranddriver.com.

A fenegyerek üzletember a hivatalos bejelentése előtt a sajtó már megszellőztette, hogy az új modell ára nem lépi túl a 25 ezer dollárost. Ez forintban, mai árfolyamon, nem éri el a 8 milliót, vagyis jóval alatta van a mai versenytársakénak. Összehasonlításként egy hagyományos belső égésű motorral szerelt Skoda Octavia árának felel meg.

A rendezvény lehetőséget adott Musknak, hogy beszéljen a Tesla környezetvédelmi küldetéséről. A vállalat kijelentette, hogy ez a módszer gyárainak „lábnyomát” csökkentheti. A cél az, hogy 2022-ig 100 gigawattórával és 2030-ig 3 terawattórával gyártsák a termékeket.

Célunk eléréséhez 100-szoros növekedésre van szükség az akkumulátorok terén – mondat Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója.

Ismertette az új szlogenjüket is: „A terawatt az gigawatt.”

A vállalatnak szüksége lenne 135 Nevada gigagyárra, hogy egy év alatt 20 terawattórás akkumulátort készítsen. A gyártáshoz szükséges energia a tizedére csökkenthető az ilyenfajta akkumulátorok esetén.

Nem azt mondjuk, hogy ez egy teljesen kész terv. Sok munka van még hátra – jelentette ki Musk a 2020 Battery Day rendezvényen.

A címlapfotó illusztráció.