×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

IoT-megoldások versenyeznek Budapesten

 

Legújabb IoT (Internet of Things) megoldásaikat mérik össze csütörtökön hazai vállalatok Budapesten az először megrendezett IoT Live Show keretében – tájékoztatta a rendező MOHAnet Mobilsystems Zrt. az MTI-t.

A társaság közleménye szerint a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban a MOHAnet mellett a Telenor Magyarország, az Antenna Hungária, a Konica Minolta, az Energrade, az Enterprise Group, az OrthorGraph, a Clico Hungary, a Sensors2net, az AgroSense, a Chameleon, a Seacon Europe, az IoT Hungary, az Intelliport Solutions, a Cubilog és a Cloudberry mutatja be legújabb IoT (hálózatba kapcsolt eszközök) fejlesztését.

Az IoT Live Show-n a szereplők két perces élő termékbemutató keretében ismertethetik a megoldásuk felépítését és működését, majd ezt követően 10 percben a szolgáltatásuk hasznosságát és üzleti modelljét is. A prezentációkat követően a termékeket ki is próbálhatják az érdeklődők a helyszínen kialakított kiállítótérben.

A legjobb megoldásokat bemutató cégek - a közönség szavazata alapján - elnyerhetik az IoT Live Show Award 2020 díjait, a Legjobb előadó és a Legjobb megoldás kategóriában. A közönségdíjak mellett szakmai különdíjakra is számíthatnak a versenyzők, amelyet a Deloitte Magyarország, a Cisco Systems, az IT Business és a Telenor Magyarország ad át az általa legjobbnak tartott IoT megoldásért.

A járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény online is követhető, amely a weboldalon történő regisztrációval díjmentesen érhető el bárki számára.

Az Io-T csoportjába tartoznak azok az eszközök, amelyek más eszközzel vagy eszközökkel kétirányú kommunikációt folytathatnak. A működés közben keletkező adatokat, információkat képesek más berendezésekre eljuttatni, és valamilyen technológia segítségével, akár internetes adatbázisok, felhőalapú rendszerek révén a világ bármely pontján megosztani.

A címlapfotó illusztráció.