×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Megtervezték az első koronavírus-biztos autót

 

Nemsokára kiszorulnak az autók az utakról, és a helyüket a megosztott mobilitási eszközök veszik át. A járvány időszakában a Coventry Egyetem egyik professzora koronavírus-biztos autót tervezett.

(Fotó: Topgear.com)

Ha visszaemlékezünk, a szakértők már korábban is arra hívták fel a figyelmet, hogy nemsokára kiszorulnak az autók az utakról, és a helyüket a megosztott mobilitási eszközök veszik át. A Coventry Egyetem szerint ez a folyamat még a világjárvány időszakában sem állt le.

Paul Herriotts professzor teljesen átgondolta a közösségi mobilitási elveket 2020 fényében

– olvasható a Topgear oldalán.  Herriotts is úgy véli, hogy a jövő közlekedése átalakulóban van, és egyre inkább a közösségi közlekedés irányába tolódik.

Már vannak rollerek és biciklik a közösség számára, és miért ne lehetne akkor autó is? – teszi fel a kérdést. A koronavírus-járvány fényében a professzor tervezett egy vírusbiztos autót.

A tervek szerint a könnyebb tisztíthatóság érdekében az üléseken nem lesz majd varrás,

a kapaszkodók pedig rézből készülnek – aminek vírusellenes tulajdonságai vannak –, hogy minél biztonságosabb legyen – részletezte.

A külső kijelzőn látható majd, hogy a jármű tisztasága milyen állapotú. Ha megfelelő, zöld színnel világít egy kijelző, és az ajtók érintésmentesen kinyílnak, ahogy közel lépünk hozzá.

Az utasteret UV fénykezeléssel tartják majd tisztán, és az autók tisztításához mikrorobotokat vesznek majd igénybe.

Most azon a ponton vagyunk, ahol a mikrorobotok kifejezés a kényelem, nem pedig a félelem keltésére szolgál ” – emelte ki.