×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Bemutatta környezetbarát repülőjét a NASA

 

A NASA bemutatta az első képeket a teljesen elektromos, X-57 Maxwell névre hallgató repülőjéről, amely 500 százalékkal hatékonyabb lesz, mint egy a hagyományos gép, miközben az alacsonyabb zajszennyezés mellett a károsanyag-kibocsátást is nullára redukálja.

(Fotó: NASA)

Az X-57 Maxwell lesz az utóbbi két évtizedben az első NASA által gyártott, legénységgel ellátott repülő. Célja, hogy elősegítse a jövőbeli elektromos légi járművek szabványainak kidolgozását – írta a Daily Mail.

A NASA gépe egy négyüléses Tecnam P2006T hagyományos könnyű repülőnek indult, melynek dugattyús rotorjait 12 elektromos motor váltotta fel.

A NASA szerint az X57 Maxwell különleges, vékony szárnyakkal rendelkezik, amelyek a légellenállás csökkentésével növelik a repülési hatékonyságot, míg az energiát újratölthető lítium-ion akkumulátorok biztosítják a gépen.

A légi járművet a NASA mérnökei, kutatói, pilótái, képzőművészei és egyéb munkakörben dolgozó alkalmazottai együtt fejlesztették ki. A koncepcióképek pedig nem a végső gépet, hanem a művészek által megálmodott repülőt ábrázolják.

A NASA szerint, ha elkészül, az X-57 Maxwell 500 százalékkal hatékonyabb lehet, mint a hagyományos repülőgépek, míg az alacsonyabb zajszennyezés mellett a károsanyag-kibocsátása is nulla lesz.

Így nézhet majd ki a NASA környezetbarát repülőgépe, az X-57 Maxwell (Fotó: NASA)

Így nézhet majd ki a NASA környezetbarát repülőgépe, az X-57 Maxwell (Fotó: NASA)

Így nézhet majd ki a NASA környezetbarát repülőgépe, az X-57 Maxwell (Fotó: NASA)

A címlapfotó illusztráció.