Új szintre emeli a fotózást a Galaxy S20

 

A Samsung Galaxy S20 professzionális kamerája egyesíti a legújabb kamerahardvereket és a mesterségesintelligencia-alapú szoftveres megoldásokat a látványos eredményekért, ezáltal a felhasználók a fotózás és a videófelvétel teljesen új módját ismerhetik meg a kép megtervezésétől egészen a végleges felvétel elkészültéig – írta sajtóközleményében a Samsung.

(Fotó: Samsung)

A nagyobb felbontás részletesebb fotókat jelent. A dél-koreai cég legújabb modelljei közül a Galaxy S20 Ultra kamerájának képszenzora 108MP-es, míg a Galaxy S20 és Galaxy S20+ esetében ez az érték 64MP.

A kivételes felbontást és zoomot a szenzorok kialakításának fejlesztése teszi lehetővé. A nagyobb képszenzorok több fényt fogadnak be, így részletesebb képek készülhetnek akár sötétebb környezetben is.

Új megoldások az éles képekért

Az S20 Ultra a 108 megapixeles szenzorával, valamint a nona-binning és a remozaic megoldásainak használatával szélsőséges fényviszonyok között is képes tiszta és éles fotókat készíteni.

A nona-binning-technológia kilenc pixel kombinációjából hoz létre egyet, így a 108 megapixeles szenzor 12 MP minőségű fotókat rögzít. A nona-binning segítségével létrehozott nagyobb pixelek több fényt nyelnek el, így tisztább képeket alkotnak még gyengébb megvilágítás mellett is. Emellett a remozaic-technológia átállítja a pixelek elrendezését a részletesebb rögzítés érdekében. Az algoritmus a hagyományos RGB-mintázatnak megfelelően rendezi el a pixeleket, így tűéles részleteket jeleníthet meg erősen megvilágított terekben is.

(Fotó: Samsung)

Százszoros zoom

A Galaxy S20 új Hybrid optikai zoomja a fejlett, nagy felbontású képszenzor erejét egyesíti egy olyan új lencsetechnológiával, amely a hagyományos optikai zoomnál több lehetőséget nyújt a felhasználók számára. Az új technológiával a Galaxy S20 és S20+ háromszoros Hybrid optikai zoomra, míg a Galaxy S20 Ultra tízszeres hybrid optikai zoomra képes. A mesterségesintelligencia-alapú digitális zoom segítségével az S20 és S20+ telefonokkal akár harmincszoros, az S20 Ultrával pedig akár százszoros zoom is elérhető.