Két órát bír a Taiga Motors Orca vízijármű akkumulátora egyetlen töltéssel

 

A startup az elektromos motorral hajtott szán után a jet-ski terület felé nyit.

Az Orca csúcssebessége megközelítőleg óránként 105 kilométer, teljesítménye 134 kilowatt – kb. 180 lóerő. A 23 kilowattórás-os akkumulátor szabvány vagy 240 voltos aljzattal is tölthető , vagy gyorstöltővel – 20 perc alatt tölti fel 0-ról 80 százalékra az akkumulátort –, feltéve, hogy a tulajdonosok találnak egyet elég közel a vízhez – írja a The Verge.

 

A Taiga Motors azt mondta, hogy nagyon hosszú időbe telt egy olyan akkumulátor kifejlesztése, amely nemcsak elbírja az óránként 105 kilométeres sebességet a nyílt vizen, hanem ráadásul téli tárolását követően nem veszíti el teljes kapacitását.

Még csak nem is fogja megkövetelni a tulajdonosoktól, hogy az időigényes „téliesítési” folyamattal küzdjenek, mivel a járműnek kevesebb mozgó alkatrésze van. Minden Orca ötéves, 20 000 kilométeres jótállással lesz kapható.

Az Orca vízálló, digitális kijelzővel rendelkezik a markolatok között, ahol a vezetője GPS térképet, Wi-Fit, Bluetooth és vízhőmérséklet információkat is megtalál. A sorozatgyártást 2020-ban tervezi kezdeni a Taiga Motors, és az árcédulán 24 ezer dollár – több mint 6,8 millió forint – fog szerepelni.