Biztonságosabb lesz a drónrepülés az új technológiával

 

A DJI legkésőbb 2020-ra biztonságosabbá szeretné tenni a pilóta nélküli repülést.

A kínai technológiai vállalat a fejlesztésével szeretné kizárni annak a valószínűségét, hogy drónjai megközelítsenek egy helikoptert vagy egy repülőt – írta a The Verge.

A DJI korábban bejelentette, hogy minden olyan repülő eszközébe, ami meghaladja a negyed kilót, jövőre olyan beépített érzékelőket telepít, ami alkalmas lesz a repülőgépek és a helikopterek észlelésére. Ez a most forgalomban lévő modellekre is vonatkozik.

A DJI összes drónjában lesz egy ADB-S érzékelő, ami képes lesz automatikusan észlelni, és az adott pillanatban hajszálpontosan meghatározni a közelben lévő légi jármű helyzetét.

Az érzékelő szükség esetén egy, az ütközést elkerülő manővert is képes kidolgozni, bár hozzá kell tenni, hogy ettől még a drón nem fogja automatikusan kikerülni a közeledő légi járművet, ez a quadrocoptert irányító személy feladata lesz.

A drón csak fogadja a jelet, a saját helyzetét nem tudja leadni a légiforgalom-irányítóknak, így ez a technológia valószínűleg nem oldja meg véglegesen a repülésbiztonsággal kapcsolatos kérdéseket.