Már nálunk is elérhető a Google Térkép új funkciója

 

Amikor a Google megvásárolta az izraeli Waze-t, azt hittük a Google saját alkalmazása is bővülni fog új, kulcsfontosságú újítással.

Sokáig a vállalat elkülönítette a két térképet, majd idővel figyelmesek lettünk egy-két átfedésre.

Különös, hogy a Google Maps alkalmazás nem rendelkezett eddig ezekkel bővítésekkel, ugyanis a Waze már 2013 óta az amerikai óriásvállalat kezében van. A Waze egyik legfontosabb funkciója, ami megkülönbözette az összes átlagos navigációs alkalmazástól, mint a Google Maps, hogy jelzést küld traffipax és sebességkorlátozás esetén.

Most ez változik meg, ugyanis több országból jelezték a felhasználók, hogy a Google Térkép már küld riasztásokat a sebességmérő kamerákról, és van ahol arról is, ha egy adott útszakaszon érvényes korlátozásokat észlel.

 

 

A kép illusztráció (Fotó: Google Maps)

A kép illusztráció (Fotó: Google Maps)

 

Értesítés sebességmérő berendezések hollétéről már a következő országokban elérhető:

Ausztrália, Brazília, Bulgária, Kanada, Csehország, Finnország, Görögország, Magyarország, India, Indonézia, Izrael, Olaszország, Mexikó, Hollandia, Portugália, Románia, Oroszország, Szaúd-Arábia, Szlovákia, Szlovénia, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság és az USA

Ami a sebességkorlátozásokra vonatkozó információkat illeti, ez a funkció továbbra is csak Dániában, Lengyelországban, az Egyesült Királyságban és az USA-ban érhető el. A közeljövőben azonban bővülni fog az országok listája – közölte a Phone Arena.