Egyre népszerűbb lehet az egyérintéses mobilfizetés

 

A Mastercard digitalizációs technológiájának köszönhetően az egyérintéses mobilfizetés már itthon is sokak számára elérhetővé vált.

A Mastercard most publikált adatai szerint a magyarok több mint kétharmada mobiltelefonját használná bankkártya helyett, a válaszadók negyede pedig okosóráját is szívesen használná erre a célra.

A fizetéstechnológiai cég szerint a mobiltárcák növekvő száma és az egyre nagyobb szabadságot biztosító pénzügyi szolgáltatások rövid időn belül jelentősen megváltoztathatják pénzügyi szokásainkat.

A mobilfizetés terén a magyar Mastercard-kártyabirtokosok egyre több szolgáltató terméke közül választhatnak, hiszen a 6 magyar banki mobilalkalmazás mellett már a régóta várt Apple Pay is elérhetővé vált Magyarországon.

A bejelentés azért is jelentős, mert így már nemcsak az Android rendszerrel futó mobilokkal, de az iOS-alapú készülékekkel is fizethetünk a boltokban egyetlen érintéssel. A Mastercard adatai szerint a magyarok 88 százaléka Androidot, 13 százaléka pedig iOS-t használ.