Megtört a jég – Társul a Sony és a Microsoft

 

Nem mindennapi együttműködésre adta fejét a két nagyágyú, a Microsoft és a Sony. A két óriásvállalat összefogott annak érdekében, hogy létrejöjjön a felhő alapú játékszolgáltatás, azaz a gamestreaming.

Az amerikai Microsoft és a japán Sony csütörtökön mondta ki a boldogító igent – írta a Microsoft. A két elektronikai óriás vállalat beteljesítették a Google félelmét.

„A két elektronikai cég elénk tárja a közös fejlesztésű, felhő alapú megoldást, a Microsoft Azure-t, ezzel támogatva a játék és a tartalom streaming szolgáltatásokat” – nyilatkozta az amerikai szoftvervállalat.

 

 

A jövőben a Sony meglévő tartalmait is a Microsoft Azure fogja támogatni. Már jó ideje hangoztatták, hogy mennyire nyitottak a cross-play iránt. Úgy tűnik, most végre létrejön a Xbox és a PlayStation közöse, a saját játékstreamer platform, aminek lényege, hogy a gyengébb gépeken is futnának a legújabb játékok.

A Microsoft Azure felhőszolgáltatások állandóan bővülő gyűjteménye, amely segítséget nyújt cégének üzleti céljai elérésében. Szabadságot biztosít alkalmazások létrehozásában, kezelésében és üzembe helyezésében nagy méretű, globális hálózat használatával, melyhez a saját, már megszokott eszközeit és keretrendszereit használhatja.

A Microsoft felhőszolgáltatása a PlayStationnel beléphet az otthoni szórakoztatóeszközök piacára is, így tágíthatja a jelenleg szinte kizárólag az üzleti szektorból jövő felhasználói körét.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója (Fotó: MTI/AP/Elaine Thompson)

Ez azt is jelenti, hogy a Google kimarad a Sony felhőszolgáltatásából. A Google ez év elején mutatta be a saját fejlesztésű játékstreaming szolgáltatását, a Stadia-t. A vállalat a YouTube-on keresztül szándékozta népszerűsíteni azt.

A Sony már rendelkezik felhőalapú játékokkal, de a Microsoft az idei év végére ígérte saját xCloud játékszolgáltatásait. Phil Spencer, az Xbox részleg vezére is megígérte, hogy a vállalat nagyot fog szólni az idei szórakoztató elektronikai expon.