Webáruházakra dolgozott ki mesterséges intelligencia szoftvert egy magyar startup

 

Piacra dobta a világ első webáruházra köthető mesterséges intelligencia szoftverét egy magyar startup. A rendszer minden látogatót elemez és személyre szabottan kommunikál, így emberi beavatkozás nélkül segíti bevételnövekedéshez a webáruházak tulajdonosait.

Magyarországon megközelítőleg 15 ezer magyar webáruház működik, az online kiskereskedelem nettó forgalma évente nő, és már 2017-ben is túlszárnyalta az ötszázmilliárd forintot. Első lépésben ezt a piacot szeretné meghódítani az M.I. Solution Kft. A teljes egészében magyar tulajdonú startup hét év fejlesztői munkát követően indította el a világ első webáruházra köthető mesterséges intelligencia szoftverét.

Vásárlásra ösztönöz

A rendszer az egyes látogatói szokásokat elemezve megtanulja, hogy ki, mikor, milyen ajánlatra fogékony a leginkább, és így ösztönzi őket vásárlásra. A webáruházakra köthető MI ráadásul mindezt emberi beavatkozás nélkül képes megtenni, így nem csak a multiknak, de a kisebb webshopoknak is segítségére lehet: az egyedüli feltétel, hogy az áruház legalább napi 400 látogatóval és legalább ennyi elérhető termékkel rendelkezzen.

Már száz webáruház használja

„A szoftvert először a saját webáruházunkhoz fejlesztettük, de annyi megkeresést kaptunk más piaci szereplőktől, hogy három évvel ezelőtt úgy döntöttünk, az MI-t tovább bővítjük, és mindenki számára elérhetővé tesszük. Jelenleg megközelítőleg száz magyar, román, és szlovák webáruház használja a napi működése során a szoftverünket. Nagyon izgatottak vagyunk, mert a hosszú tesztidőszak után most jutottunk el arra a szintre, hogy a rendszer elérte a végleges formáját, és mindenki számára elérhetővé vált” – mondta Surányi Ferenc, az M.I. Solution Kft. ügyvezetője.

Jelentős forgalomnövekedés

A webáruházakra köthető mesterséges intelligencia szoftver tesztelésben részt vevő cégek kivétel nélkül arról számoltak be, hogy a rendszer hozzájárult az eredményességükhöz. A tesztek során az MI segítségével a vállalkozások akár 30-50 százalékos forgalomnövekedést realizálhattak már az első három hónapban.

A startup az első évben főként magyar webáruházakat szeretne támogatni, de nem titkolt céljuk, hogy ezután a világpiacon is ismertséget szerezzenek. Az érdeklődők ezen az oldalon olvashatnak róla bővebben.