Elektromos hajtású vízi taxit mutattak be

 

SeaBubbles névre keresztelt, nulla kibocsátású, új kialakítású vízi taxit mutattak be a svájci Genfi-tavon.

ABB-Ability-for-innovative-electric-water-taxi

A jármű mérföldkő lehet az olyan új közlekedési formák kifejlesztésében, amelyek nem károsítják a környezetet, illetve nem jelentenek további terhelést a városi infrastruktúra számára.

A vízi taxit hamarosan felszerelik az ABB Ability Marine Advisory System – OCTOPUS-szal, azzal a szoftvermegoldással, amely segítségével a vízi járművek üzemeltetői a vízi közlekedés optimalizálásához szükséges összes adatot begyűjthetik és elemezhetik.

A prototípus vízi járművet a következő hónapokban még további teszteknek vetik majd alá.

Az OCTOPUS telepítésére a kísérleti projekt keretében május elején kerül sor. Ez lehetővé teszi, hogy az ABB valós idejű, a járművek üzemállapotait teljesen lefedő adatokat nyújtson a SeaBubbles üzemirányító központjának.

ABB-Ability-for-innovative-electric-water-taxi-seabubble

Az ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) úttörő technológiák vezető fejlesztője és szállítója az energetikai termékek, a robotika és hajtások, az ipari automatizálás és az energetikai hálózatok terén. Ilyen termékeket kínál világszerte a közüzemi energiaszektorban, az iparban, a közlekedésben és az infrastrukturális szektorban.

Az ABB több mint 100 országban működik, és 135 000 főt alkalmaz. Magyarországi vállalata, az ABB Kft. az egyik vezető szállítóként van jelen a hazai közmű-, valamint energiaszektorban.