Ennyibe fognak kerülni az új Huawei csúcsmobilok

 

Kiszivárgott, hogy Európában mennyi lesz a háromkamerás csodamobil ára, s egyáltalán, melyik változatot fogják árusítani.

Nem irónia a „csodamobil” kifejezés használata, mert mint beszámoltunk róla, Richard Yu, a Huawei vezére a minap egyenesen azt állította a Forbes tudósítása szerint, hogy új okostelefonjuk kamerája az összes vetélytársét legyőzi.

A Huawei P20-ról beszélve egy előadáson Yu színpadiasan felvett egy iPhone X-et az asztalról és azt mondta:

„Beleértve ezt is.”

Mint a híresztelésekből tudható, háromkamerás mobillal jön a Pro csúcsváltozat. A harmadik kamera valódi újdonságot tartogat: minden bizonnyal a Huawei mesterséges intelligencia újításának támogatására szerelik bele.

A hivatalosan március 27-én bemutatandó Huawei mobilokról folyamatosan csepegtetik az adatokat.

Roland Quandt a Twitteren tette közzé, hogy a három változatból (P20, P20 Lite és P20 Pro) csak a két nagyot, a P20-at, és a P20 Pro-t fogják Európában árusítani.

 

A Lite várható hiánya nem nagy veszteség: olcsó lesz ugyan, de túl sok dolgot vettek ki belőle, hogy lenyomhassák az árát.

Quandt információi szerint a 4GB RAM-mal, 128 GB tárhellyel szerelt P20 európai ára 679, a 6GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel ellátott P20 Pro-é 899 euró lesz.

Egyébként a P20-as 5,8, a P20 Pro 6,1 hüvelykes lesz – s nem 6,01-es, az előző tudósítással szemben.

Mindegyiken látható az iPhone X-szerű, kijelzőbe lógó notch.