Vége az egyik legkedveltebb okostelefonos billentyűzetnek

 

Akinek van, az még használhatja. Akinek nincs: már letölthetetlenné vált az alkalmazásboltokból a Swype.

swype

Sokan rajongva szeretik, hatalmas felhasználói tábora van: ma e-mailben közölte a tulajdonos Nuance a The Verge portállal, hogy hat évvel azután, hogy 100 millió dollárért megvették, felhagynak a Swype huzigálós-simogatós virtuális billentyűzet fejlesztésével.

Annyira „felhagynak” vele, hogy bár a Swype oldalán cikkünk írásakor még látható a billentyűzet, a két nagy alkalmazásboltban, az iOS App Store-ban és a Google Play áruházban már nem elérhető.

A cég e-mailje szerint helyette más termékekre, mesterséges intelligencia megoldásokra összpontosítanak, amiket például a autóipari megrendelőknek szállítanak.

Bár rendkívül népes rajongótáborának hiányozni fog, a Nuance számára sohasem a Swype volt a legfontosabb a termékcsaládjukból. Híresen jó például a Dragon hangfelismerő szoftverük, amely az élő beszédet ülteti át közel jelen időben írásba.

A felhasználók nem maradnak simogatós billentyűzet nélkül, hiszen mára a technikát gyakorlatilag mindenki lemásolta a kis fejlesztőktől a nagyokig, a Google-től a Microsoftig.