Győrben helyezett üzembe gyorstöltőt a Tesla

 

Győrben helyezett üzembe gyorstöltőt a Tesla, a berendezés egyszerre 4 Tesla akkumulátor töltésére alkalmas – közölte az OMV szerdán az MTI-vel. A Tesla Supercharger az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, az OMV-kút területén kapott helyet, így a Bécs–Budapest, illetve a Pozsony–Budapest forgalmat szolgálhatja ki. Magyarország első ilyen berendezése a Tesla Model S, X és 3 típusok feltöltésére alkalmas, a 80 százalékos töltöttség mindössze 20 perc alatt érhető el.

A tájékoztatás szerint a gyorstöltőt a Tesla telepítette és üzemelteti az OMV-vel létrejött együttműködés keretében.

A kép illusztráció (EPA/Rtchie B. Tongo)

Balogh Tibor, az OMV Hungária ügyvezető igazgatója kijelentette, hogy a társaság innovatív töltőállomásai üzemanyagtípustól függetlenül a legszélesebb vásárlói igényeket kielégítő szolgáltatóközpontként működhetnek – közölték. A tárgyalások jelenleg is folynak a további lehetséges együttműködésről – tették hozzá.

A régió országai közül Szlovéniában, Horvátországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban működik már hasonló berendezés. Európa más országaiban csaknem 350, az Egyesült Államokban majdnem 450, a Távol-Keleten 230, Kanadában és Mexikóban mintegy 40 Tesla Supercharger üzemel – olvasható a közleményben.