×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Hatalmas baki a Twitteren

 

Tévesen hitelesítette Norvégia új pénzügyminiszterének hamis fiókját a Twitter. A jelentések alapján azonban úgy tűnik, hogy ezúttal nem a közösségi médiumot terheli a felelősség.

NRKbeta techoldal beszámolója szerint, a frissen kinevezett norvég pénzügyminiszternek, Trygve Slagsvold Vedumnak soha nem volt Twitter-fiókja. A jelentés alapján több hamis fiók is felbukkant Vedumot megszemélyesítve, mióta idén szeptemberben megválasztották hivatalába.

Olyannyira, hogy a pénzügyminisztérium a múlt hónapban egy Twitter-bejegyzésben figyelmeztetett, hogy a miniszternek valójában nincs is hivatalos oldala.

A legújabb hamis fiók azonban sikerrel járt a közösségi médiaoldalak zűrzavarában. A Twitter a hitelesített fiókoknak járó kék pipát adott neki a héten. Az NRKbeta szerint Vedum hamis fiókja olyan bejegyzéseket osztott meg, amelyek ellenzik pártja politikáját, ezzel borzolva a kedélyeket.

Úgy tűnik viszont, hogy ezúttal a hibát nem a Twitternél kell keresni. Az északi országban a miniszterelnöki hivatal és a Norvég Biztonsági Hatóság (NSM) felelős a politikusok közösségi média fiókjainak ellenőrzéséért a közelmúltbeli választásokat követően.

A hamis fiók a jelek szerint mindkét szervezetet becsapta, így kerülhetett a Twitterhez hitelesítésre.

A semmiből bukkant fel egy ilyen hamis fiók ellenőrzöttként”– mondta Ståle Grut, az NRKbeta cikkét közlő újságírója a The Verge-nek. Hozzátette, a kamuprofil a többi, azóta már hitelesített újonnan kinevezett miniszterével együtt lett elküldve a Twitternek.

A Twitter nemrég újította meg az ellenőrzési folyamatát kifejezetten azért, hogy megakadályozza a hamis fiókok létrehozását. A rendszeren közel négy éven át dolgoztak, mielőtt tavaly májusban újra lehetővé tették. Később egy hamis fiók hitelesítése miatt rövidebb időre ismét fel kellett függeszteni, a mostani eset pedig azt mutatja, bőven van még mit finomítani az eljáráson.

A címlapfotó illusztráció.