×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Már a vitáinkba is beleszólna a Twitter

 

Nem lesz könnyű ezentúl csak úgy vitába keveredni a Twitteren. 

A nemrég a felhasználók figyelmének középpontjába kerülő Twitter új figyelmeztetést tesztel az iOS és Android eszközökön, amely felugró üzenetként jelenik meg annak érdekében, hogy megakadályozza a heves viták kialakulását – számolt be róla a The Verge. 

Az egyik példa szerint egy folyamatban lévő beszélgetésbe közvetlenül megjelenik egy figyelmeztetés, amely azt írja, hogy „az ilyen beszélgetések hevesek lehetnek”. Egy másik esetben, a „vigyázzunk egymásra" figyelmeztetés ugrik fel, amely három sarokpontot fogalmaz meg, hogy ösztönözze az empatikus és tényalapú beszélgetéseket. Utóbbi úgy tűnik, hogy akkor fordul elő, ha a felhasználó megpróbál válaszolni egy provokatív bejegyzésre.

De nem csak a reakciók esetében küld figyelmeztetést a közösségi média platform. Olyan esetben is kaphatnak a felhasználók felugró üzenetet, ha a bejegyzés publikálásánál a Twitter algoritmusa úgy érzi, az iromány sértő lehet másoknak, vagy ha egy megosztásnál vetődik fel ugyanez a probléma.

A Twitter közlése szerint a figyelmeztetések a vállalat küzdelmének legújabb formái a folyamatos zaklatásokkal és visszaélésekkel szemben a platformon.

Az azonban érthető, ha valaki szkeptikus a Twitter, illetve a vállalat algoritmusának működésével kapcsolatban. Korábban több olyan vád is érte a céget, hogy önkényesen hallgattat el egyes politikusokat, például Donald Trump egykori amerikai elnököt vagy Jean Messiha francia konzervatív politikust, miközben a tálibok szóvivője, Zabihullah Mujahid nem lett kitiltva a platformról.

A címlapfotó illusztráció.