×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Zuckerberg ígérete szerint nemsokára egymás kanapéin üldögélünk majd – virtuálisan

 

A Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg bejelentette, hogy öt éven belül a Facebook szolgáltatásaiban hatalmas reformok érkeznek. A változásnak köszönhetően az alkalmazás virtuális metaverzummá válik.

 

Az alapító-vezérigazgató közölte az alkalmazattaival, hogy a legfontosabb célja most a vállalatnak, hogy öt éven belül virtuális metaverzummá váljon.

„Az emberek azt látják majd, hogy közösségi médiás cégből metaverzumos céggé alakulunk át”

– közölte a The Verge podcastjában.

A metaverzum fogalomra lehet úgy tekinteni, mint a mobilinternet utódjára. Fel lehet fogni ezt egy játéknak, hiszen része lesz a szórakozás, de inkább ez egy játékos környezetben történő online közösségi oldalnak definiálható.

 

 

Állítása szerint erre azért van szükség, mert az emberek már unják az eddigi online társalgásokat, hiszen valódi interakciókra van szükségük. Ennek érdekében olyan fejlesztésekre van igény, amelyekkel az emberek egy virtuális valóságban egyszerre látják és hallják egymást. Ebbe a látszólagos térbe a felhasználók VR-eszközökkel tudnak majd becsatlakozni.

A jövőben ahelyett, hogy csak telefonon keresztül beszélgetnénk, te hologramként ülhetsz majd a kanapémon, vagy én ülhetek hologramként a tiéden

– szemléltette a vállalat vezérigazgatója, hogyan kell ezt az egész képzeletbeli találkozást érteni.

A lénye az egész folyamatnak, hogy mindkettőnknek olyan érzése lesz, mintha egyszerre ugyanazon a helyen tartózkodnánk, miközben a valóságban mégis több száz kilométerre vagyunk egymástól.

Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa 2014-ben felvásárolta a virtuális sisakot gyártó Oculus céget 2 milliárd dollárért, a benne rejlő lehetőségek miatt.

A címlapfotó illusztráció.