×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A Tesla szuper töltőállomásai elérhetők lesznek más autók számára is

 

Idén elérhetővé válnak más gyártók elektromos autóinak számára is az új Tesla töltőállomások használata. A világon már több mint 25 ezer szuper töltőállomás található. A hálózat kibővítésébe más nagyobb cégek is becsatlakoznak.

 

A tavalyi évben a Tesla új töltőállomásait kizárólag a Tesla autók számára alakították ki, azonban az idei évben lehetővé teszik más gyártók elektromos autói számára is, hogy igénybe vehessék ezeket az állomásokat.

– jelentette be a vállalat vezérigazgatója Twitteren.

Előző hónapban Joe Biden kormánya 1200 milliárd dollárral támogatta az infrastrukturális fejlesztéseket, amelyből 7,5 milliárd dollárt fordítottak elektromos autók infrastruktúrájának korszerűsítésére, illetve a töltőállomások további kibővítésére.

Olyan más cégek is besegítenek a töltőhálózatok kiépítésében, mint a Blink Charging Co. (BLNK.O), az EVgo Inc. (EVGO.O), a ChargePoint Holdings Inc. (CHPT.N) és a Volkswagen (VOWG p.DE) stb.

Mindezekre azért van szükség, mert ezek a bővítések és támogatások ösztönzik az embereket abban, hogy elektromos autókat vásároljanak, és ezzel együtt védjék a környezetüket.

Ha a Tesla Amerikán belül több töltőállomást is nyithat, amelyeket megújuló energiaforrásokból tud működtetni, akkor újabb kormányzati finanszírozásokat, támogatásokat, adókedvezményeket, árengedményeket vehet igénybe, amelyeket hitelértékesítéssel el tud adni más vállaltoknak, hogy ellensúlyozzák a környezetet károsító hatásaikat – nyilatkozta Elon Musk.

Európát is érinteni fogják idén a változások

Hazánkban is elérhetők már a Tesla-féle szuper töltőállomások. A 2021-ben induló kiterjesztések ezáltal hazánkat is érintik majd.

A múlt hónapban Andreas Scheuer, Németország közlekedési minisztere úgy nyilatkozott, hogy megpróbálja meggyőzni a Teslát, nyissa meg töltőhálózatát más autógyártók előtt, hogy az elektromos járművek vezetőinek könnyebb legyen a töltés.

 

A Tesla honlapja szerint a vállalat több mint 25 000 töltőállomást üzemeltet világszerte.