×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Két kiló kenyér áráért megvette a Google oldalát

 

Egy férfi egy hiba miatt szemtelenül olcsón átvehette az irányítást a Google hivatalos argentin weboldala felett.

A 30 éves webdizájner, Nicolas Kuronam a múlt héten a szokásos folyamatokat követve valamivel több mint egy kiló kenyér áráért vásárolta meg a Google.com.ar domaint, amely a techóriás angol nyelvű keresőoldala – számolt be róla a The Independent.

Kuronam egy WhatsApp üzenetben értesült arról, hogy a Google argentin oldala offline állapotban van. A férfi először beírta a böngészőbe az URL címet, és megállapította, hogy ő sem tud hozzáférni. Ezt követően felkereste a „.ar” domain neveket karbantartó Argentína Network Information Center oldalát,

ahol meglepetésére azt látta, hogy a Google domainje megvásárolható, ráadásul szemtelenül olcsón, átszámítva körülbelül 835 forint értékben.

Álmában sem gondolta, hogy képes lesz megvenni a domaint, és állítása szerint nem a rossz szándék vezérelte. Puszta szakmai kíváncsiságból beírta az adatait a rendszerbe, hogy lássa, összejöhetne-e minden idők legnagyobb üzlete. Hatalmas meglepetésére sikerrel járt.

Néhány perccel később, amikor meglátogatta Google argentin keresőoldalát, a saját személyes adataival találkozott szembe. Mondani sem kell, Kuronam bepánikolt, és a Twitteren kezdett magyarázkodni, hogy itt bizony nincs szó csalásról, mivel a hivatalos procedúrát követve került a tulajdonába a domain.

Az erről szóló Twitter-bejegyzését azóta több mint 11 ezer alkalommal osztották meg, Kuronam pedig híressé vált Argentínában.

Még egy képernyőképet is készített az elképesztő hibáról:

A domaint azóta visszavették tőle, és most ismét a Google argentin webhelyére viszi az embereket. Kuronam a BBC-nek elmondta, hogy mindeddig nem kapott magyarázatot a történtekre, sőt a „befektetéséért” sem kapta még vissza a pénzét.

A címlapfotó illusztráció.