×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

MÉG TÖBB HÍR

blogok
Mozgástér - Lánczi Tamás blogja
Szegény, szegény Európa
Ursula von der Leyen és Charles Michel törökországi látogatása után azt gondoltam, hogy Brüsszelben igyekeznek a lehető leggyorsabban elfelejteni a kínos incidenst. Tévedtem. De még mekkorát!
Lánczi Tamás
Alaptörvény blog
Felségárulás! – a treason-felony mint államellenes cselekmény a modern brit jogban
Az elmúlt hónapok történései nyomán újra aktuális a monarchia integritásának a kérdése.
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán
Huszárvágás - Máthé Áron blogja
Pokoli dilemma (2.rész) - Az "örök barátság" vége
Hogyan sodródtunk a második világháború felé? Hogyan került vissza a Délvidék és milyen árat kértek ezért? Volt-e értelme egy olyan nemzettel barátsági szerződést kötni, amely utoljára a középkorban volt szövetségesünk, s azóta inkább esküdt ellenség?
Máthé Áron
Atlasz - Fáy Gergely blogja
Mit tanít a történelmünk a Sárosi Péterekről?
A valóság az, hogy a világ egyetlen sikeres hatalmának gazdasági, katonai vagy politikai döntését sem lehet morális vagy büszkeségi szempontból vizsgálni. Ez egész egyszerűen értetlenség.
Fáy Gergely
Architextúra - Szende András blogja
Pozsonyból Bratislava - egy város átalakulása II. rész
Pozsony 1919-ben megkezdett átalakítása a második világháború után nagy léptekkel folytatódott: az egykori magyar megyeszékhelyt szocialista nagyvárossá kívánták formálni. Ehhez felépítették Európa legnagyobb, százezer ember befogadó lakótelepét, amit egy híddal és egy gyorsfogalmi úttal kötöttek össze a belvárossal, lebontva a történelmi város jelentős részét. A szocialista (Cseh)szlovákia új jelképét az ország legelismertebb hídtervezője, a magyar Tesár Árpád tervezte.
Szende András
Élő Bolygó Blog
Kék Bolygó - Áder János podcastja
Környezetről, vízről klímáról. Áder János és vendége beszélget a fenntartható fejlődés, klímaváltozás, vízválság aktuális kérdéseiről.
Családban marad!
Láthatatlan munka – feladatok, amiket csak az elmaradásuk vagy az áruk tesz láthatóvá
Láthatatlan munka – feladatok, amiket csak az elmaradásuk vagy az áruk tesz láthatóvá
Kassai Etelka
Bende Balázs
Az övezet
Új csillag született a sport világában. A 43 éves új-zélandi Laurel Hubbard súlyemelő, és az utóbbi években sorra nyerte a női súlyemelő versenyeket hazájában, és a nemzetközösségi játékokon is aratott. Sorra dönti a női csúcsokat. Szakításban 133 kilogrammal óceániai rekordot javított, és lökésben 145-146 kilóval kiemelkedő a teljesítménye. Tavaly a római világkupán +87 kilogrammos nők versenyében aranyérmes lett.
blog

KULTÚRA+ÉLETMÓD