×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gyümölcsdiéta hozta meg a sikert a világ legdrágább almájának

 

45 éve alapították az Apple-t. A nem mindennapi történet egy garázsból indult.

 

Steve Wozniak 1975-ben egy egyszerűbb amatőr számítógépet tervezett Apple I néven, személyes használatra. Közeli barátja, Steve Jobs üzleti lehetőséget látott a készülékben, és még ebben az évben meggyőzte Wozniakot, hogy adják el a gépet. Miután ez sikeresnek bizonyult, Ronald Wayne-nel társulva

1976-ban megalapították az Apple Computert.

1977-ben, miután eladtak 2500 számítógépet, bevételük meghaladta az egymillió dollárt.

Első nagyobb húzásuk, amit egy komolyabb marketingkampány is kísért, a Macintosh személyi számítógép volt. A terméket az 1984-es Super Bowl döntőjének szünetében mutatták be.

1985-ben hatalmi összetűzésbe került Steve Jobs az Apple vezetési testületével, és Steve Wozniakkal távozni kényszerült az Apple-től. Steve Jobs néhány hónap múlva megalapította a NeXT néven ismert saját cégét. Több mint tíz évvel ezután, 1996-ban a céget felvásárolta az Apple 429 millió dollárért, és ezután kezdődött meg az Apple igazi térnyerése.

Ki ne emlékezne az Apple kis zenelejátszóira, amik forradalmasították a zenehallgatást?

2001-ben az iPod óriási sikert aratott, amit meglovagolva a cég három évvel később bemutatta az iTunes-t, ami már az első héten több mint egymillió zeneszámot értékesített.

2007 decemberében a cég bejelentette eddigi legnagyobb dobását, az iPhone-t. Habár az elemzők nem voltak túl bizakodók, a telefon elsöprő sikert aratott és forradalmasította a mobiltelefonipart.

Később még olyan nagy rajongótábornak örvendő termékek láttak napvilágot, mint a iPad és az iWatch.

Sok teória jelent meg a névvel az az Apple-el (Alma) kapcsolatban. Állítólag szerettek volna egy kedves, de szokatlan nevet adni. Jobs pedig később úgy mesélte, épp gyümölcsdiétán volt és egy almaültetvényről tartott hazafelé. Ez adta az ötletet a névválasztáshoz.

Steve Jobs 2011. október 5-én hunyt el. A cégbirodalom irányítását Tim Cook vette át. Az Apple termékeit a világ minden táján kedvelik stílusuk és egyszerű használatuk miatt.