×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elon Musk tagadja, hogy kémkedésre használnák a Teslákat Kínában

 

Kína katonai létesítményében betiltották a Teslák használatát, mert kémkedésre gyanakodnak. Elon Musk, az elektromos autógyártó vállalat vezérigazgatója tagadja az állítást.

„Elon Musk, a Tesla elektromos autógyár vezérigazgatója azt mondta, hogy a cégét bezárnák, ha a járműveit kémkedésre használnák Kínában” – írta a BBC cikkében.

Musk ezt azután mondta, miután Kína katonai létesítménye aggályát fejezte ki a Tesla autókban lévő kamerák miatt, amik adatot gyűjtenek. Majd be is tiltották a létesítményben a Teslák használatát. Kína a vállalat eladásainak egynegyedét tette ki 2020-ban, és az ország a második legnagyobb piaca a Tesla-nak az USA után.

Hozzátette, hogy ha bármilyen cég kémtevékenységet folytatna egy külföldi kormánnyal kapcsolatban, annak a következményei nagyon rosszak lennének.

A BBC cikke szerint a Kína és az USA gazdasági kapcsolata a lehető legfeszültebb évek óta. „Régóta feszült a helyzet a Kínában működő amerikai cégekkel kapcsolatban, de ez fordítva is igaz” – írták.

Tavaly Donald Trump, az előző amerikai elnök fenyegetőzött a kínai kézben lévő TikTok betiltásával, olyan félelmek miatt, hogy a felhasználók adatai a kínai kormány kezébe juthatnak.

Musk azonban a kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot sürgeti a két ország között.

A címlapfotó illusztráció.