×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Szerelemre vágyók figyelem! Elindult a Facebook társkeresője

 

Már Európa-szerte elérhető a közösségi hálózat randioldala.

Az eredeti tervek szerint 2019 februárjában, Valentin-nap alkalmából indult volna a társkereső funkció, de az ír adatvédelmi hatóság, akik az Európai Unió technológiai óriásait szabályozzák, végül késleltették a szolgáltatást, egészen a mai napig – számolt be a The Verge.

Jelenleg harminckettő országban indult el a kontinensen, köztük hazánkban is, Amerikában pedig tavaly szeptember óta elérhető.

A randiprofil létrehozásakor a Facebook automatikusan lehívja a regisztrált személy nevét és korát, de minden egyéb más információ megosztása szabadon választható a felhasználó részéről. A társkereső bármikor törölhető az eredeti Facebook oldalunk megszüntetése nélkül.

A Tinderrel ellentétben, ennél a társkeresőnél letiltható, hogy saját ismerőseinket ajánlja ki randifelület, így teljesen megakadályozva, hogy egy barátunkba, családtagunkba vagy esetleg volt párunkba botoljunk, de egy Secret Crush funkció segítségével akár ismerőseinkkel is tudathatjuk, hogy szimpatikusak számunkra, ellenben ezt csak akkor látják, ha ők is Secret Crush-nak jelölnek.

Ami még nagy különbség, hogy itt nem csak akkor írhatunk a kiszemeltnek, ha kölcsönös a szimpátia. Viszont ellentétes érdeklődés esetében könnyedén tilthatjuk az üzenetküldőt, ezzel megszakítva a további kapcsolatkezdeményezést.

Az új szolgáltatás fokozatosan frissül az alkalmazásokban, iOS és Android rendszereken egyaránt.