×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Zoom már nem továbbít felhasználói adatokat a Facebooknak

 

A Zoom nevű videókonferencia-alkalmazás pénteken frissítette iOS alkalmazását, és eltávolította azt a kódot, amely felhasználói adatokat küldött a Facebooknak.

A frissítést a cég azután eszközölte, hogy a Motherboard nevű oldal elemzéséből kiderült: az alkalmazás a megnyitásakor adatokat küldött a Facebooknak a felhasználók tartózkodási helyéről valamint eszközeiről – írta a The Verge.

A Zoom vezérigazgatója, Eric S. Yuan egy blogbejegyzésben számolt be arról, hogy a cég a „jelentkezz be Facebookon keresztül” funkciót a tech óriás szoftverfejlesztő készletének (SDK) alkalmazásával valósította meg az iOS-ben.

A blogbejegyzés szerint a Zoom figyelmét március 25-én hívták fel arra, hogy a Facebook SDK olyan eszközinformációkat gyűjt, amelyek nem szükségesek a szolgáltatásukhoz.

A Zoom szerint az összegyűjtött adatok csupán a felhasználók készülékeire vonatkozó információkat tartalmazták. Ahhoz, hogy az alkalmazásból ez a funkció kikerüljön, a felhasználóknak frissíteniük kell az applikációt a legújabb verzióra – emelte ki a cég vezérigazgatója.

Őszintén elnézést kérünk a probléma miatt, továbbra is elkötelezettek vagyunk a felhasználók magánéletének védelme mellett. Felülvizsgáljuk folyamatainkat és protokolljainkat, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő” – hangsúlyozta Yuan a blogbejegyzésben.

A címlapfotó illusztráció.