×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Közösen nézhető funkcióval bővül az Instagram

 

Az Instagram egy új, „co-watching” funkcióval bővítette közösségi média platformját, melynek célja, hogy a társadalmi elszigetelődés ideje alatt megkönnyítse a barátok és hozzátartozók közös időtöltését az online térben.

(Fotó: Twitter)

A platform hatékonyabb felhasználására eszközölt frissítés sok egyéb változtatás részét képezi az Instagramon, melyek célja, hogy otthonmaradásra ösztönözzék az embereket – írta az Independent.

A „co-watching” funkció lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy a barátaikkal vagy hozzátartozóikkal együtt tekintsék meg a fényképeket és hozzászólásokat az Instagramon.

Az új szolgáltatás a videóchat funkcióba lett beépítve, amely a beérkező üzenetekből nyitható meg. Alapból egy átlagos videóbeszélgetésként kezdődik két ember vagy egy csoport között, majd ezt követően képek oszthatók meg a csevegésen belül.

A kezdéshez a beérkező üzenetek fülön vagy az egyik meglévő beszélgetésben található videóchat ikonra kattintva lehet elindítani a beszélgetést. Ezt követően egy opció jelenik meg a bal alsó sarokban, melynek segítségével a felhasználók a mentett illetve kedvelt képeiket és videóikat oszthatják meg egymással csevegés közben.

A co-watching funkció csak egy az Instagram és anyavállalata, a Facebook legfrissebb újításai közül, melyeket a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások okozta nehézségek enyhítésére hozott a két közösségi média platform.

Az újítások közé tartozik, hogy új matricákat hoztak létre az adományozás, az otthonmaradás és a hiteles információk felkeresése érdekében, míg az Instagram az állítása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos bejegyzéseket is szűri, és csak akkor engedi posztolni őket, ha a forrásuk egy „hiteles egészségügyi szervezet”.

A címlapfotó illusztráció.