×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csökkennek a videójátékok letöltési sebességei is

 

Mivel a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében sokan töltik otthon az idejüket, a nagy játékplatformok úgy döntöttek, hogy a letöltési sebességek lassításával igyekeznek biztosítani az internet stabilitását.

A múlt héten a Netflix és a YouTube is úgy döntött, csökkenti videóinak minőségét Európában, mivel a koronavírus-járvány miatt az otthoni használat növekedése megfeszíti a kontinens internetszolgáltatását. Most a Sony, az Akamai és sok más szolgáltató a videójátékok letöltési sebességének redukálásával követi a példájukat – írta a Gizmodo.

A Sony elnök-vezérigazgatója, Jim Ryan a hét elején egy blogbejegyzésben elmondta: bár a videojátékok fontos szerepet töltenek be az emberek kapcsolattartásában és szórakoztatásában, a társadalmi elszigetelődés időszaka alatt, a Sony úgy véli, hogy fontos kivennie a részét az internet stabilitásának biztosításából, mivel jelenleg példátlan számú ember tartózkodik otthon a hétköznapokban is, akik egyre inkább függnek az internet-hozzáféréstől.

Ryan nem közölt további információkat arról, hogy a Sony pontosan milyen intézkedéseket kíván tenni az ügy érdekében, azt azonban megjegyezte, hogy a felhasználók alacsonyabb hálózati sebességet tapasztalhatnak a videójátékok letöltésénél.

Hasonlóképpen, az Akamai vezérigazgatója, Tom Leighton hangsúlyozta, hogy a torlódások kezelése érdekében a cég – amely a világ egyik legnagyobb CDN-szolgáltatója – együttműködik a nagyobb játékforgalmazókkal, köztük a Sony-val és a Microsofttal. Leighton hozzátette: egy modern játék szoftverfrissítése nagyjából 30 ezer weboldal forgalmával egyenlő nyomást gyakorol a hálózatra.

Bár a Microsoft egyelőre nem tett lépéseket az Xbox játékok letöltési sebességének csökkentése érdekében, a vállalat arra kérte a játékfejlesztőket, bizonyos mértékben igyekezzenek korlátozni a frissítések mennyiségét.

A címlapfotó illusztráció.