×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Versennyel biztat otthonmaradásra az egyik népszerű applikáció

 

A Snapchat tulajdonában lévő helymegosztó alkalmazás, a Zenly új oldalról világítja meg a társadalmi elszigetelődést. Az applikáció baráti versenyt hirdet az ismerősök között, mely során egy ranglistán követhető, hogy ki tölti otthon a legtöbb időt.

A Zenly nevű alkalmazás általában a tartózkodási hely megosztására ösztönzi a felhasználókat, ami többek közt megkönnyíti a baráti találkozókat és összejöveteleket. A jelenlegi helyzetben azonban a közösségi kikapcsolódással az emberek a legtöbb országban megszegnék a korlátozásokat, ezért az applikáció fejlesztői a „maradj otthon” ranglista bevezetésével terelték új irányba a felhasználók figyelmét.

Az említett ranglistán az ismerősi körből az öt legtöbb időt otthon töltő felhasználó szerepel. Ahhoz, hogy egy felhasználó megjelenjen a ranglistán, legalább egy olyan barátot hozzá kell adnia, akinek meg van jelölve az otthona a Zenlyben – mondta a cég a The Verge-nek.

Az „otthon” elhelyezése az alkalmazásban néhány napot igénybe vehet a csatlakozás után, melyre azért van szükség, hogy a felhasználó tartózkodási helyéhez való hozzáféréssel az alkalmazás a napi rutint kielemezve beazonosítsa az otthoni címet.