Különleges megoldást kínál egy japán cég a testszag ellen

 

A kellemetlen testszag sokakat tölt el aggodalommal különösen a meleg nyári időszakban, ezért egy japán cég személyre szabott mosószert és szappant kínál az ügyfeleinek.

Uehara Mikiya, a Benefit-ion elnöke elsődlegesen abban nyújt segítséget az ügyfeleknek, hogy megértsék és elfogadják saját illatukat – olvasható a The Japan Times hírei közt.

Uehara szerint kiváltképp a fiataloknál gyakori, hogy túlzottan aggódnak a testszag miatt. Sokakon annyira eluralkodik az aggodalom, hogy nem mernek emberek közé menni, és miután a bőrgyógyászati kezelések és a pszichoszomatikus terápiák nem használtak, hozzájuk fordulnak.

A céghez havonta negyvenen érkeznek konzultációra, a legtöbben húszas, harmincas éveikben járó nők, de mostanában egyre gyakoribbak azok a gyerekek, akik nem akarnak iskolába járni a problémájuk miatt.

Legtöbb esetben a páciensek testszaga egyáltalán nem tér el az átlagostól,

de ha azt mondanák, hogy túlreagálják a dolgot, az nem jelentene megoldást. Az első lépés, hogy azonosítsák a szagokat, majd konkrét megoldást kínáljanak a semlegesítésre.

Uehara 30 éven keresztül dolgozott a textil- és tisztítóiparban, és a foltok és a szagok eltávolításáért volt felelős a menyasszonyi ruhákból, így átfogó tapasztalata van.

Cége gázkromatográfot használ, amely méri, majd elemzi a különböző összetevőket a szagmintában. Az elemzéshez az ügyfél 24 órán keresztül viseli ugyanazt a pólót, amelyből aztán a mintát veszik.

A műszer meghatározza az összetevőket, és körülbelül

300 kórokozót és szagot képes azonosítani a ruhaneműn,

mint például az ammónia vagy az ecetsav.

Az eredmény alapján a cég mosószert és szappan állít össze a páciensnek azokkal az összetevőkkel, amelyek a kimutatott szagokat semlegesítik.